15.000m² wooninspiratie Service zit in ons DNA Klanten beoordelen ons met een 9.0
Sluiten
De geschiedenis van Jansen Totaal Wonen

Historie

J shape

7 oktober 1908, de dag dat Hent Jansen wordt geboren. Hij begint met verkopen langs de deuren. Zijn zoons – Geert en Wim Jansen – hebben het ondernemen duidelijk ook in het bloed zitten. Zij nemen de onderneming van hem over. Samen met de daaropvolgende derde generatie, met in het bijzonder broers Henny en Erik (de twee zoons van Geert Jansen) ontstaat er iets groots…

Huidig algemeen directeur Henny Jansen vertelt de geschiedenis met trots aan de hand van eerdere notities van Wim Jansen!

Het ondernemerschap bleek Hent Jansen in het bloed te zitten. In 1920 – dus op een leeftijd van 12 jaar (!) – vroeg Hent een vergunning aan bij de gemeente Huissen. Hij was klaar om te verkopen! “Hij ging langs de deur met galanterieën”, zo zei Wim Jansen. Hij legt uit dat dit gaat om huishoudartikelen, maar ook om serviesgoed en vis (bijvoorbeeld haring)!

In 1933 begint Hent een winkel in een eengezinswoning. Hij verkoopt dan ook klompen. Het is een kleine ruimte van 20m². In 1950 verkoopt hij daarnaast gordijnen, vitrage en vloerbedekkingen. Omdat dit niet meer in de kleine ruimte past ruilt hij het in voor een ruimte van 50m²! Het zijn voornamelijk kleine artikelen, verkocht onder de winkelnaam ‘Warenhuis Jansen’.

Halverwege de jaren 60 start de eerste verkoop van meubels (bergmeubels, bankstellen en eethoeken) in een gehuurd pand in een oude drukkerij. Omdat de meubelcollectie werd uitgebreid met slaapkamerartikelen en wandmeubels, was deze ruimte al snel te klein. Al snel werd ‘Meubelhal Jansen’ geopend in een winkel van bijna 1000m². Dat was voor deze tijd ontzettend groot!

De verkoop gaat zo goed dat er een hal van 2500m² wordt gebouwd. Vanaf 1975 worden keukens verkocht die in een showroom opgesteld staan ‘voor publiek’, wat uniek was voor die tijd! Dit trekt zo veel consumenten naar de winkel dat in 1979 een meubelhal van bijna 6000m² wordt gebouwd. De collectie wordt dan ook nog uitgebreid met onder andere gordijnen, vitrages en badkamers.

In 1999 opent Jansen de winkel zoals we ‘m nu kennen. Jansen Totaal Wonen staat voor ruim 15.000m² aan wooninspiratie, verdeeld over verschillende afdelingen en formules. Van keukens tot slaapkamers en meubels tot woonaccessoires – het is bij Jansen verkrijgbaar. Bekende formules die Jansen met trots faciliteert zijn onder andere: IN.HOUSE, Xooon, Pronto Wonen, Profijt Meubel, Trendhopper, Superkeukens en Keukendepot. Jansen Totaal Wonen, met het doel om zoveel mogelijk mensen te helpen bij het realiseren van hun woondroom!

Jansen totaal wonen huissen