15.000m² wooninspiratie Service zit in ons DNA Klanten beoordelen ons met een 9.0
Sluiten

Ovens

bora-x-bo-ovenneff-combi-ovenssiemens-inbouw-ovens
Volledige ontzorging
Klanten beoordelen ons met een 9.0
Ruime showroom met luxe keukens

De moderne oven

Van de vrijstaande oven zijn we overgegaan naar de inbouw oven die naadloos integreert in de keuken. Populair is de inbouw combi-oven, waarin de conventionele oventechnologie en magnetronfunctie of de oventechnologie en stoomfunctie gecombineerd wordt. Deze vooruitgang heeft het gemak van koken vergroot.

luxe-stoomoven-aeg

Waar moet je op letten bij het kiezen van een oven?

Verwarmingsfuncties

Welke type oven het beste in jouw keuken past, is afhankelijk van de gewenste verwarmingsfunctie(s). Heb je aan een heteluchtoven voldoende of wil je graag een grill functie toevoegen? En vind jij een magnetronfunctie onmisbaar of overbodig?

Geavanceerde functies

Naast de verwarmingsfuncties, zijn er ook innovatieve extra’s waar je voor kan kiezen. Denk aan een zelfreinigende oven of een oven met ingebouwde kerntemperatuurmeter. Deze meet, aan de hand van 3 meetpunten, de kerntemperatuur van je gerechten.

Inhoud

Ten slotte is de inhoud van een oven van groot belang. Kies voor een standaardhoogte van 60cm of een compacte variant van 45cm hoog. Deze inbouw ovens hebben een breedte van 60cm, ongeacht de gekozen hoogte.

De verschillende ovens:

hetelucht-oven-inbouw

Bakoven

De traditionele bakoven, ook wel bekend als heteluchtoven, wordt gewaardeerd om zijn gelijkmatige warmteverdeling en maximale flexibiliteit. Zo kan je de bakoven onder het werkblad of in een hoge kast plaatsen, ongeacht de locatie van de kookplaat, waardoor hij altijd perfect in jouw keuken past.

inbouw-combi-oven-bosch

Bakoven met magnetron

Bakovens met magnetron, ook wel combi-ovens genoemd, zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse keuken. Een combi-oven met magnetron combineert de functionaliteit van een Bakovens met magnetron, ook wel combi ovens genoemd, zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse keuken. Een combi oven met magnetron combineert de functionaliteit van een traditionele oven met die van een magnetron. Een voordeel is dat hij de smaak, textuur en vochtigheid van gerechten beter behoudt dan een gewone magnetron. Daarbij is het hebben van één apparaat dat beide functies vervult ook ruimtebesparend, ideaal! En wist je dat je bij een bakoven met magnetron een pyrolyse reinigingsfunctie kan toevoegen? Deze functie zorgt ervoor dat de zelfreinigende oven zich verwarmt tot een hoge temperatuur, waardoor vastgekoekte etensresten verbranden. Zo hoef je de oven zelf niet meer schoon te maken.

luxe-stoomovens---bora

Bakoven met stoom

Een stoomoven, zoals de Siemens stoomoven, is een multifunctioneel keukenapparaat. Deze oven valt onder de categorie combi-ovens en biedt de mogelijkheid om gerechten op verschillende manieren te bereiden: 100% stomen, stoom toevoegen aan een bakproces of gerechten opwarmen met stoom (regenereren). De stoomfunctie garandeert perfect gegaarde groenten, aardappelen en vis, waarbij smaak, kleur en voedingsstoffen behouden blijven. Deze veelzijdige eigenschappen maken stoomovens een waardevolle aanwinst voor iedere keuken. Daarbij kan ook een stoomoven zichzelf reinigen, maar in tegenstelling tot een bakoven met magnetron, maakt hij gebruik van stoom in plaats van pyrolyse.

luxe-fornuis-bertazzoni

Fornuis

Het fornuis is een keukenapparaat dat de kookplaat (met afzuiging) en oven samenbrengt in één toestel. Dit scheelt weer ruimte in de keuken. Bovendien neemt een fornuis minder ruimte in beslag dan afzonderlijke kookplaten en ovens, yes! Fornuizen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen, met opties zoals gas- en elektrische kookplaten, maar ook een inductie fornuis is mogelijk. Daarnaast staan fornuizen niet alleen bekend om hun functionaliteit, maar ook om hun uitstraling. Neem een voorbeeld aan Bertazzoni. Dit merk staat bekend om haar doordachte ontwerp, uitstekende techniek en liefde voor eten. Dit zie je ook terug in de fornuizen, die ware design items vormen in de keuken.

Onze keukenmerken

Of je nu op zoek bent naar een ATAG oven, een Bosch inbouwoven, een Siemens stoomoven of een Miele zelfreinigende oven, in onze showroom vind je ovens van bekende kwaliteitsmerken.

SiemensAEGBoraLogo van BoschLogo van

Persoonlijk keukenadvies

Met maar liefst 50 jaar aan keukenervaring, gaan onze creatieve adviseurs samen met jou aan de slag om jouw droomkeuken te ontwerpen. Zodra het 3D-ontwerp volledig naar wens is, wordt de keuken op maat gemaakt en door onze eigen montagedienst geïnstalleerd.

Keukenadviseurs Jansen Totaal Wonen

Misschien vind je deze keukenapparatuur ook interessant: