15.000m² wooninspiratie Service zit in ons DNA Klanten beoordelen ons met een 9.0
Sluiten

Keukenkraan

Quooker kraanAfbeelding voor KeukenkraanAfbeelding voor Keukenkraan
Volledige ontzorging
Klanten beoordelen ons met een 9.0
Ruime showroom met luxe keukens

Innovatief, onmisbaar en stijlvol

Een kraan ontbreekt in geen enkele keuken. Van standaard, traditioneel exemplaar tot mengkraan met matte afwerking in een opvallende kleur: tegenwoordig zijn de mogelijkheden eindeloos. Er zijn zelfs kokendwaterkranen waarmee je ook gekoeld, gefilterd en koolzuurhoudend water tapt!

Quooker kraan zwart

Waar moet je op letten bij het kiezen van een kraan?

Kleur: van gun metal of zwarte keukenkraan tot RVS

Een van de eerste overwegingen is welke kleur kraan het beste in je keuken past. Terwijl de keuze vaak chroom of roestvrij staal is, zijn gekleurde kranen in rose, goud of andere tinten ook steeds populairder. Kranen in warme tinten zoals een Quooker kraan in geborsteld goud of brons creëren een luxe en tijdloze uitstraling, terwijl kleuren zoals mat zwart, gun metal of kobaltblauw een modern en eigentijds accent toevoegen.

Vorm

Keukenkranen zijn daarnaast verkrijgbaar in talloze vormen en afmetingen, waardoor iedere kraan zijn eigen uitstraling heeft. Klassieke keukenkranen met een tijdloos ontwerp hebben vaak een ronde vorm die een gevoel van elegantie en eenvoud uitstraalt. Moderne keukenkranen variëren van strakke, rechte lijnen tot meer organische vormen, met innovatieve ontwerpen die zowel stijlvol als functioneel zijn. Bij de keuze voor de vorm en afmeting van een kraan spelen zowel praktische overwegingen als designelementen een rol.

Temperatuur

franke-keukenkraan-zwart

Mengkraan

De mengkraan is een van de meest gekozen soorten kranen. Het heeft twee aparte hendels of knoppen voor warm en koud water of één draaibare hendel, waardoor je de watertemperatuur volledig naar wens aanpast. Mengkranen zijn praktisch en bieden de flexibiliteit om de temperatuur nauwkeurig in te stellen.

spoelbak-zwart-keuken-quooker

Kokend waterkraan

Deze innovatieve kraan levert direct kokend water. Erg handig voor het snel zetten van thee, het bereiden van soepen of schoonmaken van keukengerei. Deze kranen hebben meestal een aparte hendel of knop voor het activeren van het kokende water, om verwarring en ongelukken te voorkomen.

Koud waterkraan

Koudwaterkranen leveren enkel koud water en worden daarom vaak gebruikt in ruimtes waar alleen koud water nodig is, zoals in de wasruimte of bijkeuken.

Bediening

Eenhendelkraan

Dit is een veelvoorkomend type keukenkraanbediening waarbij een enkele hendel wordt gebruikt om zowel de watertemperatuur als de waterstroom te regelen. Door de hendel naar links of rechts te bewegen, pas je eenvoudig de temperatuur aan, terwijl omhoog of omlaag de waterstroom regelt.

Dubbele hendelbediening

Bij dit type keukenkraan zijn er twee afzonderlijke hendels voor warm en koud water. Zo stel je de gewenste temperatuur in door beide hendels naar de juiste positie te draaien. Zo controleer je de watertemperatuur nauwkeuriger, maar het kan wat meer tijd kosten om de perfecte balans te vinden.

Sensorbediening

Tegenwoordig bestaan er ook kranen met infraroodsensoren, zoals de Atlas Neo Sensor kraan van Franke, die reageren op beweging van je handen. De kraan opent automatisch en wanneer de handen worden weggenomen, stopt de waterstroom. Dit type bediening is extra hygiënisch en handig bij vuile handen.

Touchbediening

Sommige keukenkranen zijn voorzien van touchbediening, waarbij een lichte aanraking op de kraan of op een specifieke plek de waterstroom regelt. Dit type bediening is vaak te vinden bij hoogwaardige, moderne kranen en biedt een strak uiterlijk zonder fysieke hendels.

Draaiknopbediening

Dit type bediening wordt vaak aangetroffen bij meer klassieke of traditionele keukenkranen. Gebruikers draaien eenvoudigweg een knop om de waterstroom en temperatuur aan te passen. Het ontwerp is eenvoudig en intuïtief, wat het geschikt maakt voor verschillende keukenstijlen.

Uittrekbare sproeikop

Hoewel dit niet direct de bediening van de waterstroom regelt, is de uittrekbare sproeikop een populaire functie bij keukenkranen. Het biedt extra flexibiliteit bij het afwassen en schoonmaken van grotere voorwerpen. Sommige modellen hebben een knop op de sproeikop om te schakelen tussen een continue stroom en een sproeipatroon.

Extra functionaliteiten voor jouw keukenkraan

Kokend, gekoeld, gefilterd en koolzuurhoudend water

Een moderne keukenkraan met kokend, gekoeld, gefilterd en koolzuurhoudend water biedt ultieme veelzijdigheid. Van direct kokend water voor thee tot verfrissend gekoeld en bruisend water, deze alles-in-één kraan combineert stijl en functionaliteit!

Kraan met zeeppompje

Een keukenkraan met ingebouwd zeeppompje, zoals die van Quooker, biedt een handige en ruimtebesparende oplossing, waardoor stromend water en vloeibare zeep binnen handbereik zijn. Dit gestroomlijnde ontwerp bevordert een opgeruimde keukenomgeving en maakt dagelijkse taken als handen wassen en afwassen moeiteloos en hygiënisch.

Draaibereik van 360 graden

Een kraan met een draaibereik van 360 graden biedt extra veel flexibiliteit. Deze kranen zijn volledig rond te draaien, wat handig is voor keukentaken zoals vullen, spoelen en schoonmaken. Het vergemakkelijkt toegang tot alle hoeken van de spoelbak, waardoor afwassen en andere keukenwerkzaamheden efficiënter verlopen.

Onze keukenmerken

Of je nu op zoek bent naar Franke kranen of een Quooker kraan, in onze showroom vind je keukenkranen van veel bekende kwaliteitsmerken.

SiemensAEGBoraLogo van BoschLogo van

Persoonlijk keukenadvies

Met maar liefst 50 jaar aan keukenervaring, gaan onze creatieve adviseurs samen met jou aan de slag om jouw droomkeuken te ontwerpen. Zodra het 3D-ontwerp volledig naar wens is, wordt de keuken op maat gemaakt en door onze eigen montagedienst geïnstalleerd.

Keukenadviseurs Jansen Totaal Wonen

Misschien vind je deze keukenapparatuur ook interessant: