15.000m² wooninspiratie Service zit in ons DNA Klanten beoordelen ons met een 9.0
Sluiten

Kookplaten

inductie-kookplaat-met-afzuiging-bij-jansen-totaal-wonenkookplaten-AEG-keukenshowroom-huisseninductiekookplaten-bij-jansen-totaal-wonen
Volledige ontzorging
Klanten beoordelen ons met een 9.0
Ruime showroom met luxe keukens

Slim, stijlvol, onmisbaar

Waar voorheen de gaskookplaat en keramische kookplaat populair waren, heeft de inductie kookplaat de moderne keuken veroverd. Inductiekookplaten brengen innovatie en functionaliteit naar iedere keuken. Ervaar zelf het gemak van een inductie kookplaat met afzuiging en flexibele kookzones. Eenmaal ervaren, wil je nooit meer anders!

bora-kookplaten-keukenwinkel-jansen-totaal-wonen-in-huissen

Waar moet je op letten bij het kiezen van een kookplaat?

Afzuiging

Een van de eerste overwegingen is: wil ik een inductie kookplaat met afzuiging of zonder? Houd hierbij rekening met de beschikbare ruimte in je keuken.

Breedte

Afhankelijk van het antwoord op de vraag hierboven, heb je bij inductiekookplaten keuze uit diverse breedteopties.

Flexibiliteit van de kookzones

Het is belangrijk om te bepalen of jouw voorkeur uitgaat naar klassieke pitten of flexibele kookzones. Deze beslissing beïnvloedt de indeling van de pannen op je kookplaat.

Bediening

Alle kookplaten beschikken over een uniek display, de een nog slimmer dan de andere. De mate van intelligentie bepaal je zelf.

Extra functionaliteiten

Daarnaast heb je de mogelijkheid om een powerboost-functie en/of braadsensor toe te voegen. De powerboost-functie versnelt de verwarming van de gekozen kookzone, terwijl de braadsensor ervoor zorgt dat de geselecteerde kookzone een stabiele temperatuur behoudt, om te voorkomen dat iets aanbrandt. Er zijn zelfs kookplaten met automatische programma’s. Zo vertelt de kookplaat jou precies welke stand bij welk gerecht past. Hoe handig!

De verschillende kookplaten:

elektrische-kookplaat-met-losse-afzuigkap

Inductie kookplaat zonder afzuiging

Een inductie kookplaat zonder afzuiging is eigenlijk een elektrische kookplaat met een afzonderlijke afzuigkap. Het voordeel van deze optie is dat die ruimtebesparend is in de keukenkasten. Een kookplaat met afzuiging vereist namelijk een dieper werkblad, waarbij het onderliggende systeem in het keukenkastje wordt geplaatst. Dit gaat ten koste van beschikbare kastruimte en kan invloed hebben op andere keuzes met betrekking tot de keukenindeling.

inductie-kookplaat-BORA

Inductie kookplaat met afzuiging

Wanneer het over inductiekookplaten gaat, komen de BORA kookplaten al snel naar voren vanwege hun hoogwaardige afzuigsystemen. Kookdampen en -geurtjes worden direct bij het kookveld weggezogen, zonder op te stijgen. Dit bespaart ruimte op je aanrechtblad, aangezien er geen aparte afzuigkap meer nodig is. Het resultaat: een strakke, rustige keuken.

bosch-inductie-kookplaat

Kookplaat met pitten

Een inductiekookplaat met pitten is vergelijkbaar met de klassieke gaskookplaat, maar dan elektrisch. De pitten werken afzonderlijk van elkaar, waardoor je de kookzones dus apart bedient. Afhankelijk van jouw huishouden, ga je voor een elektrische kookplaat 4 pits of een inductie kookplaat 6 pits?

flexibele-kookzones-van-ATAG-kookplaten

Kookplaat met flexibele kookzones

Verlang je naar meer flexibiliteit tijdens het koken? Dan is een kookplaat met flexibele kookzones wat voor jou! Zo kunnen twee kookzones tot één grote zone gecombineerd worden, waardoor je optimaal gebruik maakt van het kookoppervlak. Dit is vooral handig als je een grote pan of bijvoorbeeld een langwerpige grilplaat wil gebruiken en de hele bodem gelijkmatig wenst te verwarmen.

Onze keukenmerken

Of je nu op zoek bent naar een Siemens inductie kookplaat, een AEG inductie kookplaat of een Bosch inductie kookplaat, in onze showroom vind je kookplaten van veel bekende kwaliteitsmerken. Toch zien we dat BORA kookplaten favoriet zijn in veel huishoudens.

SiemensAEGBoraLogo van BoschLogo van

Persoonlijk keukenadvies

Met maar liefst 50 jaar aan keukenervaring, gaan onze creatieve adviseurs samen met jou aan de slag om jouw droomkeuken te ontwerpen. Zodra het 3D-ontwerp volledig naar wens is, wordt de keuken op maat gemaakt en door onze eigen montagedienst geïnstalleerd.

Keukenadviseurs Jansen Totaal Wonen

Misschien vind je deze keukenapparatuur ook interessant: