15.000m² wooninspiratie Service zit in ons DNA Klanten beoordelen ons met een 9.0
Sluiten

Zo creëer jij de Japandi stijl in huis

Door Sophie
20/04/2022
Japandi woonstijl

Dé woonstijl die steeds meer terrein wint onder interieurliefhebbers is de Japandi stijl. Maar wat kenmerkt deze populaire interieurtrend nu eigenlijk?

Wat is Japandi stijl?

In een Japandi interieur wordt Scandinavisch design en Japans minimalisme gecombineerd. Eenvoud en strakke lijnen zijn typerend voor het Scandinavische interieur, maar de soberheid en de neutrale kleuren zijn juist zeer Japans. Kleuren die kenmerkend zijn voor de Japandi stijl zijn dan ook lichte, warme kleuren. De overeenkomst tussen deze twee stijlen is minimalisme. Beide stijlen zijn qua meubels, accessoires en kleuren minimalistisch en rustig. Rust en balans zijn belangrijk als je de Japandi stijl in huis wil creëren. Samen met houten elementen ontstaat zo in de Japandi stijl een mooie mix van dé woontrends van 2024. Maar hoe creëer je deze trendy woonstijl nu in je eigen interieur? Wij helpen je op weg met tips, inspiratie en ‘shop de looks’!

Shop de look: Light Living
Een warme, sfeervolle ruimte met natuurlijke materialen en vormen.

Ben jij ook overtuigd door de charme van deze prachtige, minimalistische interieurstijl? Wij hebben drie eenvoudige tips voor je op een rijtje gezet waarmee jij deze stijl perfect thuisbrengt in jouw woning!

1. Ton-sur-ton

Je begint met een lichte en natuurlijke ton-sur-ton basis, want sobere kleuren zijn kenmerkend in Japans design. Kleuren die hierbij horen zijn bijvoorbeeld beige, lichtbruin, crème en taupe. Ton-sur-ton houdt in dat je een van deze basiskleuren kiest en deze in diverse tinten terug laat komen. Zorg ervoor dat je alles in jouw interieur afstemt op deze kleurtinten. Denk hierbij aan de vloer, verf, gordijnen, meubels én, niet te vergeten, je accessoires.

Shop de look: Beige Balance
Een lichte en minimalistische zithoek, gecreëerd met diverse beige tinten.

2. Natuurlijke materialen

Natuurlijk licht is heel belangrijk in een Japandi interieur, evenals het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, marmer, steen en teddy stof. Wees vooral niet bang om diverse houtsoorten te combineren. Dit is juist kenmerkend voor deze stijl! De combinatie van natuurlijke materialen maakt dat je veel sfeer brengt in deze (toch wat) sobere woonstijl. Waar je normaal zou denken dat je juist niet diverse houtsoorten en -kleuren met elkaar moet mixen, is dat met Japandi juist de bedoeling.

“Als je het op de juiste manier doet, kan je de verschillende natuurlijke materialen allemaal met elkaar combineren”

– Interieurstyliste Janin

Shop de look: Natural combination
Een rustige ruimte waarin houten- en teddy meubelen in een lichte tint samenkomen.

3. Balans & contrast

Nadat je je kleurenpalet hebt samengesteld en hebt bepaald welke natuurlijke materialen je wil combineren, is de volgende stap het brengen van balans in je interieur. Balans is de kern van de Japandi woonstijl. Kies voor alles in eenzelfde stijl of breng juist contrast aan. Zo zorg dat jouw meubels en accessoires met elkaar in balans zijn. Contrasteer bijvoorbeeld een harde marmeren tafel met een zachte, teddy fauteuil of leg een wollen vloerkleed op je sobere vloer van beton.

Shop de look: Chic Contrast
Een zithoek met rustige kleuren en contrasterende elementen.

Hulp nodig bij het creëren van de Japandi stijl in jouw interieur?

Weet je na het lezen van deze tips nog steeds niet precies waar je moet beginnen om de Japandi stijl eigen te maken? Onze interieurstylisten staan voor je klaar om jouw woondromen waar te maken en jouw interieur de perfecte Japandi twist te geven.