15.000m² wooninspiratie Service zit in ons DNA Klanten beoordelen ons met een 9.0
Sluiten

Voorjaarsschoonmaak: een frisse start

Door Sara
24/04/2024
Voorjaarsschoonmaak

Het is voorjaar, dus tijd voor het opruimen van je huis. Het perfecte moment om de rommel van de winter weg te werken en een frisse start te maken. Van de keuken tot de slaapkamer, wij hebben enkele tips voor opruimen op een rijtje gezet om je te helpen bij het houden van een voorjaarsschoonmaak in elke kamer van je huis!

Keuken

Begin met het opruimen van je keukenkastjes. Gooi producten die over datum zijn weg en organiseer je keukengerei opnieuw. Neem vervolgens je koelkast en/of vriezer onder handen. Vergeet ook je keukenapparatuur niet en verwijder die aangekoekte etensresten in je oven en koelkast! Wil je groots aanpakken? Creëer dan een extra voorraadkast waar je al je voedsel georganiseerd kunt opbergen. Onze keukenadviseurs helpen je graag bij het samenstellen van een voorraadkast op maat!

Woonkamer

Stofzuigen en dweilen doe je (hopelijk) regelmatig, maar nu is het tijd om écht alle hoekjes en gaatjes mee te nemen door je meubels aan de kant te schuiven. Vergeet ook niet om onder kussens en tapijten door te gaan. Ook je meubels zijn wel eens toe aan een grondige schoonmaak. Gebruik een stofzuiger met bekledingopzetstuk en verwijder hardnekkige vlekken met het juiste reinigingsmiddel. Rommel in je woonkamer? Tijd om deze spullen uit te zoeken en om dat wat je wil bewaren netjes op te ruimen in een opbergkast. En ga ook eens met een doekje over je lampen heen, zodat je weer kunt genieten van sfeervol licht!

Slaapkamer

Ook tijdens de voorjaarsschoonmaak is het belangrijk om je beddengoed te wassen. Indien mogelijk, draai en keer je je matras om, zodat slijtage gelijkmatig verdeeld wordt. Is je kledingkast ontploft? Tijd om eens kritisch te kijken naar de kleding die je nog draagt en de rest naar een kledingcontainer te brengen! Toe aan een nieuwe kledingkast? Bij Jansen Totaal Wonen vind je talloze linnenkasten, volledig naar wens samen te stellen.

Hal

De hal is de ruimte in huis waar gasten verwelkomt worden, maar tegelijkertijd ook de ruimte waar je even snel je spullen neerlegt wanneer je thuiskomt. En daardoor vaak ook een rommelige ruimte. Tijd om dit aan te pakken! Werk al je schoenen netjes weg uit het zicht en hang een kapstok met voldoende haken op, zodat er geen schoenen of jassen rondslingeren.

Badkamer

Last but not least, de badkamer! De voorjaarsschoonmaak is dé gelegenheid om hardnekkig kalk aan te pakken. Gebruik een krachtige reiniger voor je bad, douche, wastafel en toilet. Vergeet de voegen niet! Gooi lege flessen weg en organiseer je toiletartikelen. Ohja, je badmat mag ook wel eens een rondje mee de wasmachine in 😄