15.000m² wooninspiratie Service zit in ons DNA Klanten beoordelen ons met een 9.0
Sluiten

Slaaptips voor een betere nachtrust

Door Sara
18/01/2024
Slaaptips voor een betere nachtrust Auping

In onze drukke levens is een goede nachtrust ontzettend belangrijk. Niet alleen een boxspring van kwaliteit of een donkere kamer dragen hieraan bij. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hoofdkussen, de stand van je bed of het type materiaal van jouw dekbed? Onze slaapexperts hebben een aantal tips op een rijtje gezet om jouw nachtrust naar een hoger level te tillen. Want wie heerlijk slaapt, begint de dag goed!

1. Het perfecte bed of de optimale boxspring

Je bed of boxspring vormt de basis van je slaapomgeving. Bij het selecteren van een bed is het belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke voorkeuren, slaaphouding en eventuele gezondheidsbehoeften. Een kwalitatieve boxspring biedt niet alleen ondersteuning aan het matras maar zorgt ook voor een gelijkmatige gewichtsverdeling, waardoor drukpunten worden verminderd.

2. Een matras op maat

Het kiezen van het juiste matras is zeer persoonlijk. Er zijn verschillende soorten matrassen, zoals traagschuim, binnenvering en latex, elk met hun eigen kenmerken. Overweeg je slaaphouding, gewicht en eventuele gezondheidsproblemen bij het kiezen van een matras. Test verschillende matrassen in onze ruime beddenshowroom om te ontdekken welke het beste bij jou past.

3. Goede nachtrust, goed kussen

Een goed hoofdkussen is net zo belangrijk als een matras afgestemd op jouw wensen en lichaam. Het is belangrijk om de keuze voor jouw hoofdkussen af te stemmen op je matras. Wij vinden het erg belangrijk dat je het juiste kussen hebt voor de beste nachtrust. Daarom mag je ondersteunde hoofdkussens drie dagen mee naar huis nemen om te proberen.

4. Type dekbed maakt een verschil

Ook de vulling van je dekbed is belangrijk voor jouw slaapcomfort. Heb je het bijvoorbeeld snel warm tijdens het slapen? Ga dan voor een goed geventileerd dekbed gemaakt van wol. Heb je het sneller koud dan warm? Dan is een dekbed van donsveren een goede keuze voor jou.

5. De beste slaaphouding

Veelal wordt aangeraden om op je rug te slapen. Deze positie bevordert een natuurlijke uitlijning van de wervelkolom en vermindert de kans op rug- en nekpijn. Als slapen op je rug niet comfortabel is, zijn zij- of buikligging ook opties. Het is belangrijk om je hoofd en nek goed te ondersteunen met het juiste kussen om spanning en pijn te voorkomen. Experimenteer met verschillende houdingen en ontdek welke het beste bij jou past voor een optimale nachtrust.

Wist je dat het omhoog leggen van je benen zorgt voor een meer ontspannen nachtrust? De bloedsomloop werkt dan beter waardoor je een meer uitgerust gevoel krijgt de volgende dag. Bij een elektrische boxspring kun je dit automatisch verstellen en zelfs jouw favoriete standen instellen. Heb je geen elektrisch bed? Dan kun je het ook uitproberen door een kussen onder je benen neer te leggen.

Persoonlijk slaapadvies

Onze deskundige slaapexperts voorzien je graag van een vrijblijvend, persoonlijk slaapadvies. Kom langs in onze winkel in Huissen of maak alvast een afspraak, zodat je zeker bent dat één van onze slaapadviseurs de tijd voor je heeft. We ontvangen je graag met een heerlijke kopje koffie!

Onze slaapexperts staan voor je klaar
slaapexperts-bij-jansen