15.000m² wooninspiratie Service zit in ons DNA Klanten beoordelen ons met een 9.0
Sluiten

Keukenrenovatie of compleet nieuwe keuken?

Door Sara
02/05/2024
Next125 NX670 eiken elegant
Volledige ontzorging
Klanten beoordelen ons met een 9.0
Ruime showroom met luxe keukens

Is het tijd om je keuken te vernieuwen? Dan sta je voor een belangrijke beslissing: ga je voor een compleet nieuwe keuken of is een renovatie voldoende? Beide opties hebben voor- en nadelen, maar welke past het beste bij jouw behoeften en budget? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij het maken van de juiste keuze!

Keukenrenovatie: kosten besparen

Je bestaande keuken renoveren kan een slimme keuze zijn als je tevreden bent met de indeling van je huidige keuken, maar toch wat modernisering wilt. Door het vervangen van de deurtjes of het blad ziet je keuken er weer uit als nieuw. Maar wat zijn precies de voordelen van een renovatie van je keuken?

  1. Kosten besparen: renoveren is over het algemeen goedkoper dan een compleet nieuwe keuken. Vervang bijvoorbeeld enkel de kastdeurtjes, het keukenblad of de apparatuur. Zo bespaar je geld ten opzichte van het vervangen van de volledige keuken en geef je jouw keuken toch een frisse look!
  2. Korter proces: een renovatie is vaak op kortere termijn te realiseren dan het vervangen van je keuken. Zo heb je minder (lang) overlast in huis en maak je sneller weer gebruik van je keuken.
  3. Duurzamer: door enkel de nodige onderdelen van je keuken te vervangen, verminder je de hoeveelheid afval en gebruikte materialen. Dit draagt bij aan een duurzamere levensstijl.

Keukenrenovaties brengen ook nadelen met zich mee, zoals:

  1. Levering onderdelen: als je keuken gedateerd is, bestaat de kans dat bepaalde onderdelen niet meer geleverd worden die bij je huidige keuken passen. Zo kan het zijn dat de fabrikant de gewenste afmeting van je keukendeurtjes niet meer levert.
  2. Levensduur: als je keuken al zeer oud is en je enkel je keukenblad of keukendeurtjes vervangt, is de kans groot dat je op korte termijn ook andere onderdelen moet vervangen. Zo blijf je continu bezig met renoveren, niet ideaal.
  3. Indeling: bijna alles in je keuken is te vervangen, maar de indeling van de keuken is bij een renovatie niet aan te passen zonder hoge kosten. Hierdoor zijn de mogelijkheden bij een renovatie beperkt en is de keukenindeling niet aan te passen naar je huidige behoeften.
SchullerNext125rotpunktQuookerBoraMieleSiemens

Complete nieuwe keuken

Hoewel een renovatie aantrekkelijk kan zijn, biedt een complete nieuwe keuken een scala aan voordelen die het overwegen waard zijn. Tevens heeft het niet de nadelen die een keukenrenovatie wel heeft.

  1. Volledig maatwerk: met een nieuwe keuken heb je de vrijheid om de keuken volledig aan te passen aan je huidige levensstijl en wensen. Kies de indeling, materialen, kleuren en apparatuur die naadloos aansluiten op je wensen en behoeften.
  2. Toekomstbestendigheid: een nieuwe keuken is uit te rusten met moderne technologieën en functies die je helpen om energie te besparen en de efficiëntie te verbeteren. Dit kan op de lange termijn kosten besparen en de waarde van je huis verhogen.

Persoonlijk keukenadvies

Met maar liefst 50 jaar aan keukenervaring, gaan onze creatieve adviseurs samen met jou aan de slag om jouw droomkeuken te ontwerpen. Zodra het 3D-ontwerp volledig naar wens is, wordt de keuken op maat gemaakt en door onze eigen montagedienst geïnstalleerd.

Keukenadviseurs Jansen Totaal Wonen