15.000m² wooninspiratie Service zit in ons DNA Klanten beoordelen ons met een 9.0
Sluiten

Hoe onderhoud je microleder?

Door Sara
16/09/2023
Microleder onderhouden

Is jouw oog gevallen op een bank met microleder bekleding? Dan is het natuurlijk wel zo belangrijk om te weten hoe je deze het best kunt onderhouden. Door goed onderhoud blijft jouw bank namelijk langer mooi! Wij geven je graag enkele tips over het onderhouden van een microleder bank.

Voordat we beginnen: wat is microleder?

Microleder is een samenstelling van microvezels als bovenlaag met een doek van ledervezels als onderlaag. Op een onderlaag van lederdoek wordt een microvezel bovenlaag gelamineerd. Door deze techniek krijgt microleder dezelfde feeling en dikte als echt leder.

Zo behandel je microleder

De combinatie van microvezel en leder vormt een sterk geheel, doordat de beste eigenschappen van beide materialen samengevoegd worden! Dit zorgt ervoor dat microleder een soepel materiaal is dat fijn aanvoelt.

Microleder is meestal al behandeld met een vuilafstotend middel. Daarom is het relatief eenvoudig te onderhouden. Je hoeft microleder niet te onderhouden met een poets- of vetmiddel. Indien je toch knoeit op microleder, kun je dit het best opdeppen met een zachte, licht vochtige doek.  

Zo onderhoud je microleder

Microleder is gevoelig voor verkleuring door zonlicht. Daarom adviseren wij om een microleder meubel niet in direct zonlicht te plaatsen. Behandel je microleder meubel 3 tot 4 keer per jaar met een vochtwerende spray voor microvezels. Heb je liever een professionele behandeling van jouw meubel? Bij aankoop van jouw meubel is het mogelijk om te gaan voor de All in House service.