15.000m² wooninspiratie Service zit in ons DNA Klanten beoordelen ons met een 9.0
Sluiten

Zo combineer je groen in je interieur

Door Sophie
10/08/2023
zo combineer jij groen in je interieur

Waar kleurentrends komen en gaan zijn er een aantal kleuren die altijd mooi blijven in je interieur. Zo is groen niet alleen heel fris maar ook nog eens hartstikke tijdloos! Of je nu kiest voor een groene bank, groene muur of zelfs een groene keuken. Groen blijft altijd mooi. Wij vertellen je hoe je deze kleur het beste kan toepassen in jouw interieur en welke combinaties je hierbij kunt gebruiken.

Er zijn verschillende manieren om groen in huis te halen: ga jij voor een compleet groen interieur of kies jij voor de subtiele weg?

Green all the way

Bij het kiezen voor een compleet groen interieur, waar zowel de basis, meubels als accessoires groen zijn, zijn er verschillende opties en overwegingen om in gedachten te houden:

Groen, groener, groenst

Ga voor verschillende tinten groen in de hele ruimte, van muren tot meubels en van planten tot accessoires. Hierbij kun je spelen met ton-sur-ton variaties om diepte te creëren. Dit betekent dat je diverse groentinten met elkaar combineert. Zo blijft jouw groene interieur sfeervol en wordt het niet saai of te veel.

“Tip: gebruik in een compleet groen interieur bijvoorbeeld een toffe botanische print met diverse groentinten voor een speels effect.”

Contrasterende accenten

Durf jij gewaagd te zijn? Combineer groen met een complementaire kleur om bepaalde elementen eruit te laten springen. Denk bijvoorbeeld aan groen gecombineerd met wit, goud, of houttinten voor een gebalanceerde uitstraling. Kijk hierbij naar combinaties van groen die mooi bij elkaar passen. Zoals bosgroen met wit, olijfgroen met beige of smaragdgroen met goud.

Botanische twist

Kies voor een botanische stijl waarbij planten en natuurlijke elementen een prominente rol spelen. Dit kan gerealiseerd worden door het gebruik van groene planten en bladermotieven in stoffering, behang en decoratie.

“Een écht groen statement maken in huis? Ga voor een groene keuken!”

Groene statement pieces

Om groen terug te laten komen in je interieur kan je ervoor kiezen om de basis naturel te houden. Verf je muren in een rustige naturelkleur of hou ze wit. Zo kan je helemaal losgaan met groen in je inrichting. Speel met verschillende tinten groen voor een harmonieus effect, van zachte groene pasteltinten tot diepe smaragdtonen. Kies voor groene meubels, groene accessoires en natuurlijk grote planten voor een echt groen statement! Mooie voorbeelden hiervan zijn een groene bank, groene fauteuil of een tof groen vloerkleed als eyecatcher van jouw woonkamer.

Subtiele groene details

Heeft groen niet direct jouw voorkeur om als basis te gebruiken in je interieur maar hou je toch van een frisse uitstraling thuis? Gebruik dan subtiele groene details in jouw interieur. Denk aan een smaragdgroen kussentje dat je bank opfleurt, een zacht groen dekentje dat uitnodigt tot ontspanning, of een elegante groene vaas die bloemen tot leven brengt. Als je uitgekeken raakt op deze subtiele groene tinten kan je de accessoires eenvoudig vervangen zonder dat dit een grote impact heeft op de sfeer in jouw interieur.