15.000m² wooninspiratie Service zit in ons DNA Klanten beoordelen ons met een 9.0
Sluiten

Dit zijn de keukentrends van 2024

Door Manou
12/10/2023
Keukentrends-2024-keukendesign

Hoe ziet de toekomst van keukendesign eruit? Wij hebben de keukentrends van 2024 voor je op een rijtje gezet. Ontdek de charme van donkerbruin hout, zachte zandkleuren en slimme functionaliteiten. Ervaar de terugkeer van grepen, het voordeel van innovatieve keuken nisjes en de schoonheid van glazen kasten. Laat je inspireren!

Afgelopen jaar zagen we de hybride keuken al steeds vaker terugkomen, maar ook in 2024 zal de keuken een hybride ruimte zijn waar koken, werken, studeren en ontspannen samenkomen. Maar hoe creëer je deze huiselijke keuken?

Trend 1: De nis als ultieme keukentrend

Dat een keukennis een van de populairste keukentrends van 2024 is, is niet gek. Een nis in de keuken brengt talloze voordelen met zich mee. Zo kun je grote apparaten op een elegante manier integreren in het keukendesign; een prachtige plek creëren waar hun charme volledig tot uiting komt zonder dat ze in de weg staan. Daarbij biedt een nis extra ruimte, creëert een opgeruimde uitstraling in de keuken én voegt een stijlvolle touch toe aan de keuken. Door de nis te accentueren met kleur of ledverlichting, maak je het plaatje van de woonkeuken helemaal compleet.

“De keukennis is ideaal voor het creëren van de perfecte koffiecorner. Plaats er je koffiezetapparaat voor baristawaardige koffies en maak je koffiehoekje af met matchende kopjes, lepeltjes en een suikerpot. Zo heb je alles voor een heerlijk kopje koffie binnen handbereik!”

Antoine, keukenadviseur

Trend 2: Donkerbruin hout

Net als in de keukentrends van 2023, mag donkerbruin hout ook in de keukentrends van 2024 absoluut niet ontbreken! Donkerbruin hout geeft je keuken een knusse uitstraling. Zo creëer je die gezellige woonkeuken waar je altijd al van gedroomd hebt. Plus, dit diepgekleurde materiaal voegt een vleugje luxe toe en blijft altijd stijlvol! 🌟

“Naarmate hout ouder wordt, verdiept de kleur en worden de nerven opvallender. Onze klanten kiezen vaak voor walnoothout vanwege de donkere tint en stevige structuur. Dit creëert veel warmte en gezelligheid in de keuken.”

Antoine, keukenadviseur

Trend 3: Zandtinten

In 2024 zien we dat zachte zandkleuren, die veelvuldig voorkomen in de Japandi keuken, het keukendesign opnieuw domineren. Met name zandtinten in een ton-sur-ton pallet. Dit betekent dat subtiele variaties binnen dezelfde kleurfamilie samenkomen, wat zorgt voor een harmonieuze uitstraling. Het resultaat: een oase van rust in jouw eigentijdse, gezellige leefruimte!

Trend 4: Liefhebbers van kleur

Naast de neutrale tinten, worden kleurliefhebbers in 2024 getrakteerd op een levendig palet van donkergroen en -blauw. Zo brengt olijfgroen natuurlijke rust, terwijl midnight blue een vleugje mysterie toevoegt. Deze gedurfde tinten brengen karakter en diepte in elke keuken, waardoor een levendige ruimte ontstaat. Bij Jansen Totaal Wonen stel je jouw droomkeuken samen in iedere gewenste kleur! 🎨

Nog meer inspiratie ontvangen?

Vraag ons keuken inspiratiemagazine aan, digitaal of per post! Een magazine vol inspiratie. Nieuwe trends, keukenstijlen en meer!

Keuken inspiratie magazine 2024 open

Trend 5: De terugkeer van grepen

Hoewel greeploze keukens nog altijd razend populair zijn, zien we in de keukentrends van 2024 ook de terugkeer van grepen. Deze subtiele accenten voegen niet alleen functionaliteit toe, maar geven een keuken ook persoonlijkheid. Het brengt een klassieke charme in jouw huiselijke keuken.

Trend 6: Vitrinekasten in de keuken

Bij Jansen Totaal Wonen zeggen we volmondig ja tegen glazen vitrinekasten. Waarom? Deze brengen licht, diepte en transparantie in de keuken. Een glazen vitrinekast verbindt de woonkamer naadloos met de keuken in huis. Zo wordt jouw woonkeuken een feit! Deze keukentrend accentueert het ruimtelijke gevoel in je keuken en biedt een prachtige manier om je mooiste servies en leuke accessoires tentoon te stellen. In onze keukenshowroom staan diverse glazen vitrinekasten die je kan bewonderen.

“Berg je losse keukengerei op in slimme keukenkasten en -laden om een opgeruimde uitstraling te behouden.”

Tip van Stefan, keukenadviseur

Trend 7: XXL

Ten slotte hebben de bekende keukenmerken, zoals Schüller, Next125 en Rotpunkt, hun innovatie naar een hoger niveau getild! Vergeet de standaard 60 cm brede kasten. Het is vanaf nu ook mogelijk om voor extra brede keukenkasten (van 75 cm breed) te kiezen. En dat is nog niet alles: koelkasten, vriezers en ovens zijn nu ook verkrijgbaar in een XXL-versie. Ideaal voor grote gezinnen!

Trend 8: De BORA X BO oven

Of het nu gaat om mals gebraden vlees, heerlijke groenten of luchtige croissants, deze BORA oven levert next level prestaties dankzij zijn gelijkmatige stoomopwekking. Zelfs met drie gevulde bakplaten tegelijk! De automatische stoomafzuiging zorgt ervoor dat stoom niet ontsnapt bij het openen van de deur. Zo voorkomt de BORA X BO dat je warme stoom in je gezicht krijgt en zijn vieze geurtjes verleden tijd! Het grootste pluspunt van deze oven: hij reinigt en droogt zichzelf in een handomdraai.

Trend 9: Slimme verlichting

Net als we al in de keukentrends van 2023 zagen, is een grote plafondlamp of set spots niet meer essentieel in de keuken. Door slimme designverlichting toe te passen in jouw keuken zorg je voor een sfeervolle uitstraling en voldoende licht. Indirect en verborgen licht in kasten, nissen of grepen zorgt voor een prachtig strak en luxueus resultaat. Je integreert de slimme verlichting in jouw keuken zoals jij dat wenst, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Persoonlijk keukenadvies

Met maar liefst 50 jaar aan keukenervaring, gaan onze creatieve adviseurs samen met jou aan de slag om jouw droomkeuken te ontwerpen. Zodra het 3D-ontwerp volledig naar wens is, wordt de keuken op maat gemaakt en door onze eigen montagedienst geïnstalleerd.

Keukenadviseurs Jansen Totaal Wonen