15.000m² wooninspiratie Service zit in ons DNA Klanten beoordelen ons met een 9.0
Sluiten

Creëer thuis jouw eigen koffiecorner

Door Sara
25/03/2024
Koffiecorner

Een trend die steeds populairder wordt in huiselijke keukens is het creëren van een eigen koffiehoekje. Het is dé perfecte plek om ’s ochtends rustig wakker te worden met een kop verse koffie of om overdag een ontspannende pauze te nemen. Wij delen graag enkele tips en ideeën om je eigen koffiecorner te creëren.

1. Zoek of creëer de perfecte plek voor jouw koffiehoek

De eerste stap bij het creëren van een koffiehoekje is het vinden van de juiste plek in je keuken. Dit kan een ongebruikte hoek zijn, een stukje aanrechtblad of zelfs een kleine tafel die je kunt omtoveren tot een koffiebar. Kies bijvoorbeeld voor een vrijstaand koffiemeubel voor het organiseren van je koffiebenodigdheden en het creëren van een echte koffiehoek. Of integreer jouw koffiecorner in de keuken door de kiezen voor bijvoorbeeld een nis waarin je je koffiezetapparaat, koffiebonen, kopjes en andere accessoires kunt plaatsen. Dit laatste is ook nog eens helemaal volgens de keukentrends van 2024! Hiermee zorg je niet alleen voor een opgeruimde uitstraling, maar heb je ook alle benodigdheden voor een baristawaardige koffie binnen handbereik.

2. Kies jouw koffiemachine

Het hart van je koffiehoek is natuurlijk de koffiemachine. Kies een machine die past bij jouw behoeften en voorkeuren. Of het nu gaat om een vrijstaand koffiezetapparaat of een inbouw-koffiemachine, zorg ervoor dat jouw koffieapparaat de functies heeft die jij wenst. Denk bijvoorbeeld aan een touchscreen, de mogelijke koffiesoorten, een melkopschuimer & meer. Onze adviseurs helpen je graag bij het kiezen van de koffiemachine die bij jou past!

3. Personaliseer jouw koffiehoek

Een koffiehoekje moet een warme en uitnodigende sfeer hebben. Maak je koffiehoekje persoonlijk door het toevoegen van accessoires zoals een krijtbord met je favoriete koffierecepten, paar planten voor een vleugje groen of sfeervolle foto’s. Voeg sfeerverlichting toe, zoals een paar kaarsen of een greeplijstverlichting, en zorg voor comfortabele zitplaatsen waar je kunt ontspannen terwijl je van je koffie geniet. Zo wordt jouw koffiehoekje een plek waar je graag tijd doorbrengt!

Je eigen koffiebar thuis

Een eigen thuisbar met koffiehoekje creëren? Rust dan jouw nieuwe keuken uit met een bar of plaats barkrukken in je bestaande keuken. Zo kunnen vrienden en familie gezellig aanschuiven terwijl jij als ware barista je beste koffiecreaties serveert. Barkrukken bieden niet alleen extra zitplaatsen, maar geven ook een echt cafégevoel aan je koffiecorner.

Stel jouw keuken met koffiecorner samen

Wil jij jouw droomkeuken met eigen koffiecorner werkelijkheid laten worden? Onze keukenadviseurs helpen je graag bij het samenstellen van een keuken op maat. Plan vrijblijvend een adviesgesprek in onze keukenshowroom, inclusief gratis 3D-ontwerp.

keukenadvies op maat emiel