15.000m² wooninspiratie Service zit in ons DNA Klanten beoordelen ons met een 9.0
Sluiten

Binnenkijken bij: Xander & Ghislaine

Door Manou
23/05/2024
binnenkijken-bij-xander-en-ghislaine-in-nijmegen-next125-beige-keuken

Deze keer mochten we binnenkijken bij Xander en Ghislaine in het prachtige Nijmegen, waar het stel in een ruime woning in een rustige en groene wijk woont. Bij binnenkomst werden we meteen enthousiast van de keuken: een strakke, greeploze next125 keuken met veel lichtinval. Geen overbodige poespas, maar een moderne en warme ruimte die direct een gevoel van ruimtelijkheid geeft.

Een kookeiland als ultieme musthave

Voordat Xander en Ghislaine een afspraak hadden met keukenadviseur Emiel, wisten ze al precies wat ze wilden en aan welke eisen hun nieuwe keuken moest voldoen. In hun vorige keuken hadden ze Siemens apparatuur, wat hen uitstekend beviel. En als iets goed is, waarom zou je het veranderen? Ook in hun nieuwe keuken vind je daarom veel Siemens apparaten terug, zoals de grote koelkast, vriezer, combi-oven met magnetron en combi-oven met stoomfunctie. Daarnaast was een keuken met eiland een absolute must voor het stel, evenals een kookplaat met geïntegreerde afzuiging.

“Wij vinden next125 een mooi merk dat symbool staat voor Duitse degelijkheid. Dit zien wij duidelijk terug in de kwaliteit en afwerking van de keuken.”

Xander & Ghislaine

Een sfeervolle leefkeuken

Het stel brengt veel tijd door in de keuken en aan de keukentafel. En dat begrijpen wij wel! De ruimte is prachtig samengesteld met een harmonie van kleuren. De houten lampjes boven het kookeiland passen bijvoorbeeld perfect bij de kastenwand. De zwarte rails van deze lampen vormt een fraaie match met het zwarte frame van het kookeiland en de stopcontacten. De houten panelen brengen warmte en levendigheid in de keuken, net als de pittige oranje accenten, te vinden in de fruitschaal, het handdoekensetje en het muurrekje.

Zo zit deze next125 keuken in elkaar

  • Saharabeige frontjes in combinatie met houtfineer ribbel noten naturel
  • Kastenwand op maat met geribbelde panelen
  • Dekton werkblad 2 cm dik in de kleur Kelya
  • Stopcontact met usb lader
  • Siemens apparatuur en Novy kookplaat inclusief afzuiging
  • De keuken staat op een frame, wat een ruimtelijk gevoel creëert

Foto rechts: het 3D ontwerp van de keuken.

3D-ontwerp-Xander-en-Ghislaine-Gijsbers

Ruimte en gemak

Xander en Ghislaine genieten nog altijd het meest van hun zelfreinigende stoomoven. Dat scheelt een hoop schoonmaakwerk, en wie wil dat nou niet? 😉 Ook zijn ze dolblij met het kookeiland. Deze opstelling biedt veel meer ruimte dan de vorige keuken, zowel letterlijk als figuurlijk. Je kunt er helemaal omheen lopen en de keuken voelt veel ruimer aan. Laten we de grote vriezer en koelkast niet vergeten, die maken het plaatje compleet!

“Tegenwoordig is het een luxeprobleem om onze vriezer vol te krijgen, in plaats van te worstelen om alles erin te laten passen. Het is heerlijk om zoveel ruimte te hebben!”

Ghislaine

Slimme keukenoplossingen

Bij Xander en Ghislaine bevindt de Quooker boiler zich niet onder de spoelbak, maar aan de andere kant van het kookeiland. Dit slimme advies van keukenadviseur Emiel bevalt het stel uitstekend. De boiler zit nu niet in de weg tijdens het koken.

Een ander handigheidje zit hem in de plaatsing van de vaatwasser. Deze is in de kastenwand verwerkt in plaats van bij het kookeiland. Hierdoor hebben ze meer opbergruimte op het eiland zelf en blijft de symmetrie in de keuken behouden. De ‘werkkant’ van het eiland bestaat nu uit horizontale lades, wat zorgt voor een strakke en harmonieuze uitstraling. Een vaatwasser in een verticale kast zou deze symmetrie verstoren.

“We hebben bewust gekozen voor een Dekton werkblad. Waarom? We wilden geen dik natuurstenen werkblad, maar juist een dunner blad voor een ruimtelijkere uitstraling. Bovendien is het materiaal onderhoudsvriendelijk, wat voor ons een grote plus is.”

Xander & Ghislaine

Stel jouw droomkeuken samen

Zou jij net als Xander & Ghislaine ook graag jouw droomkeuken laten ontwerpen door Emiel of een van onze andere keukenadviseurs? Plan dan vrijblijvend een adviesgesprek in onze keukenshowroom, inclusief gratis 3D-ontwerp.

keukenadvies op maat emiel