15.000m² wooninspiratie Service zit in ons DNA Klanten beoordelen ons met een 9.0
Sluiten

Binnenkijken bij: Leo & Petra

Door Manou
08/11/2023
binnenkijken-bij-petra-en-leo-keukenadvies-en-interieuradvies

Welkom in de prachtige woning van Leo en Petra Heezen in Arnhem! Na al vele jaren woonplezier waren ze klaar voor een frisse wind door het huis. Samen met onze keukenadviseur Emiel en interieurstyliste Janin gaven ze hun woning een complete make over! Emiel hielp met het samenstellen van de droomkeuken. Janin van de meubelafdeling blies de woonkamer en eethoek van Leo en Petra nieuw leven in met haar interieuradvies. Bij Colors@home kozen ze een vloer die perfect past bij hun huis. Ontdek de charme van hun woning tijdens een digitale rondleiding.

“Er is zoveel veranderd, maar toen wij voor de eerste keer in onze nieuwe woonkamer zaten, voelde wij ons direct weer thuis.”

Leo en Petra

Van schets naar droomwoning

Vooraf wisten Leo en Petra al dat ze voor hun complete interieur bij Jansen Totaal Wonen terecht konden. De geplande adviesafspraken met Emiel en Janin leidden tot het ontwerp van hun keuken en meubelplan.

Het keukenproces: van A tot Z ontzorgd

Emiel inventariseerde eerst uitgebreid de wensen voor de nieuwe keuken en is daarna gaan schetsen. Toen Leo en Petra enthousiast werden over de gemaakte keuzes is er een 3D-tekening en een offerte gemaakt.

Leo en Petra waren heel tevreden over het vervolgproces. Met name over het all-in montagepakket, waarbij de oude keuken werd gedemonteerd, leidingen verlegd en de wanden gestuct. “Dankzij nauwkeurige metingen werd de nieuwe keuken moeiteloos geplaatst door keukenmonteur Luuk.”

Project woonkamer en eethoek

Janin ging hetzelfde te werk als keukenadviseur Emiel; na het bespreken van alle wensen, presenteerde ze een volledig interieurplan waar ook de kleuren van de keuken in werden meegenomen.

“Janin hield rekening met het totaalplaatje. Zo gaf ze ons ook advies over het lichtplan, de kleuren en materialen op de muur en het hergebruik van bepaalde items, zoals onze schilderijen.”

Leo en Petra

Woonwensen vervuld: stijlvol en praktisch

Er waren een aantal belangrijke woonwensen voor de keuken, woonkamer en eethoek.

Extra werkruimte in de keuken

In hun nieuwe keuken wilden Leo en Petra meer openheid creëren. De hoge kast die voorheen naast het raam stond en veel licht tegenhield, werd nu in de hoek geplaatst. Het resultaat: natuurlijk licht in de keuken, dat zelfs de woonkamer bereikt! Bovendien wilden Leo en Petra graag extra opberg- en werkruimte. Dit werd gerealiseerd dankzij de gekozen parallel opstelling, in plaats van een hoekopstelling. Daarbij stonden een Quooker waterkraan en twee ovens hoog op hun verlanglijstje. Deze wensen werden uiteraard vervuld!

“Wij vinden de verlichting, die in de bovenkasten is gefreesd, erg fraai. Je ziet de verlichting eigenlijk niet zitten, maar doordat ze helemaal aan de voorkant van de kasten zijn geplaatst, geven ze uitstekende verlichting op het werkblad.”

Leo en Petra

Zo zit deze Schüller keuken in elkaar

  • Kunststof front Elba in de kleur beton kwartsgrijs
  • Een composieten werkblad in de kleur Blue Satinato (mat)
  • Geïntegreerde verlichting in de bovenkasten
  • Een Quooker met zeeppomp & twee Siemens ovens (waarvan 1 combi-oven met magnetronfuncie)
3D-tekening-petra en leo

Een sfeervolle benedenverdieping

In de woonkamer wilden Leo en Petra graag een groot vloerkleed onder de bank én onder de eettafel. Zo gezegd, zo gedaan! Verder hadden ze de wens dat hout een hoofdrol zou spelen in hun nieuwe interieur en een comfortabele relaxfauteuil mocht absoluut niet ontbreken. Ook verlichting boven de eettafel was een belangrijk aandachtspunt, evenals de keuze voor een bank en eetstoelen met een ondiepe zit.   

Een warm kleurenpalet

Leo en Petra waren snel overtuigd van het idee dat warme tinten de basis van hun huis zouden vormen. Samen met Janin kozen ze voor okergeel, brons, bruin, beige en mosgroen om hun persoonlijke kleurenpalet te creëren. Grijs was ook geliefd, maar mocht niet de overhand krijgen. Zo kozen ze voor een keukenfront in beton look. Om de eethoek mooi met de zithoek te verbinden, adviseerde Janin om hetzelfde vloerkleed qua patroon op beide plekken in het huis neer te leggen.

Maak jouw droominterieur werkelijkheid

Ben jij ook fan van het interieur van Leo en Petra en wil je graag net als hun interieuradvies ontvangen? Óf wil jij ook jouw keuken laten ontwerpen door Emiel of een van onze andere keukenadviseurs? Maak een afspraak en kom langs in onze showroom!

keukenadvies op maat emiel