15.000m² wooninspiratie Service zit in ons DNA Klanten beoordelen ons met een 9.0
Sluiten

8 tips van onze adviseurs voor jouw nieuwe keuken

Door Sara
26/04/2024
Afbeelding voor 8 tips van onze adviseurs voor jouw nieuwe keuken

Een nieuwe keuken kiezen is een leuk en spannend proces. Bij Jansen Totaal Wonen begrijpen we dat het creëren van jouw droomkeuken meer is dan alleen het kiezen van mooie kasten en een keukenblad. Daarom hebben onze keukenadviseurs enkele tips op een rijtje gezet op basis van de meest vergeten, maar toch cruciale aspecten van het keukenontwerp.

Tip 1: slimme afvalverwerking

Een afvalemmer lijkt misschien een klein detail, maar het kan een grote impact hebben op de functionaliteit van je keuken. Overweeg of je ruimte hebt voor een afvalemmer in een kast of dat deze geïntegreerd kan worden in het ontwerp van de keuken voor een naadloze en praktische oplossing.

Tip 2: laat je keuken stralen met verlichting

Verlichting is vaak niet het eerste waar aan gedacht wordt, maar het kan de sfeer en functionaliteit van je keuken enorm verbeteren. Het is niet alleen praktisch, maar ook sfeerbepalend in de keuken. Denk aan plintverlichting, inbouwspots of greeplijstverlichting. Overweeg tijdig of de verlichting moet worden opgenomen in het ontwerp van de keuken of dat dit iets is waar je later keuzes in kunt maken.

Tip 3: passende materiaalkeuze

Een keuken moet niet alleen mooi zijn, maar ook functioneel. Bij het kiezen van materialen voor de keuken is het belangrijk om rekening te houden met de levensstijl van het gezin en de manier waarop de keuken wordt gebruikt. Duurzame en gemakkelijk te reinigen materialen zijn bijvoorbeeld ideaal voor drukke gezinnen, terwijl liefhebbers van koken wellicht de voorkeur geven aan hittebestendige en krasvaste oppervlakken.

“Wij helpen je graag bij het overwegen van verschillende materiaalkeuzes, zodat de keuken volledig aansluit op jouw wensen en behoeften.”

Emiel, keukenadviseur

Tip 4: voorbereidingen en planning

Het is essentieel om duidelijk te hebben wie verantwoordelijk is voor de voorbereidende werkzaamheden in de ruimte en wat er precies moet gebeuren. Zorg ervoor dat het verleggen van leidingen of het aanpassen van de groepenkast van tevoren worden besproken en gepland. Kies je voor ons 1-2-3 Montageplan? Dan wordt indien nodig je oude keuken gedemonteerd en afgevoerd, het leidingwerk aangepast en de keukenwand aangesmeerd. En omdat je even geen keuken hebt om heerlijk te koken, ga jij één avond uit eten op kosten van ons!

Tip 5: leer van het verleden

Neem de tijd om na te denken over wat de plus- en minpunten zijn van je huidige keuken. Wat werkt goed en moet worden behouden? Wat zijn de pijnpunten die absoluut vermeden moeten worden in de nieuwe keuken? Dit inzicht helpt bij het creëren van een functionele ruimte die volledig naar wens is.

“Een lijst van de plus- en minpunten van je oude keuken helpt ons om een ontwerp te maken waarmee jouw keukendromen werkelijkheid worden.”

Stefan, keukenadviseur

Tip 6: oriëntatie

Voordat een adviesgesprek plaatsvindt, is het waardevol om je wensen en voorkeuren al goed in kaart te brengen. Denk aan kleuren, apparatuur en andere specifieke punten die je belangrijk vindt. Dit stelt jouw adviseur in staat om een ​​keukenontwerp te maken dat al je wensen vervult! Kom voor inspiratie gerust langs in onze ruime keukenshowroom, vol met luxe keukens in verschillende kleuren, materialen, opstellingen & meer. Of vraag gratis ons keuken inspiratiemagazine aan!

Tip 7: de ruimte van je keuken

Voordat je een nieuwe keuken kiest, is het essentieel om de huidige ruimte goed in kaart te brengen. Dit omvat niet alleen de afmetingen, maar ook de stijl en materialen die al in je woning aanwezig zijn. Zo sluit jouw nieuwe keuken straks naadloos aan op de rest van je interieur!

Tip 8: realistisch budget

Een nieuwe keuken kopen brengt vaak extra kosten met zich mee, zoals het aanpassen van leidingen, vloeren of zelfs het aanschaffen van nieuwe meubels. Het is van groot belang om deze kosten goed in kaart te brengen en een realistisch budget vast te stellen. Zo ben je in staat om tijdens het adviesgesprek een weloverwogen beslissing te nemen.

Persoonlijk keukenadvies

Met maar liefst 50 jaar aan keukenervaring, gaan onze creatieve adviseurs samen met jou aan de slag om jouw droomkeuken te ontwerpen. Zodra het 3D-ontwerp volledig naar wens is, wordt de keuken op maat gemaakt en door onze eigen montagedienst geïnstalleerd.

Keukenadviseurs Jansen Totaal Wonen