15.000m² wooninspiratie Service zit in ons DNA Klanten beoordelen ons met een 9.0
Sluiten

5 tips voor de perfecte slaapkamer inrichting

Door Sophie
26/06/2023
Auping Original ledikant

Een goed ingerichte slaapkamer creëert een rustgevende en ontspannen sfeer, wat essentieel is voor een goede nachtrust. Bij het inrichten van een slaapkamer is het belangrijk om je eigen stijl en voorkeuren in overweging te nemen. Maak van je slaapkamer een oase van rust en comfort, waar je elke nacht heerlijk kunt ontspannen en opladen voor de nieuwe dag. Benieuwd hoe? Wij geven je 5 tips voor de perfecte slaapkamer inrichting.

Tip 1: Maak optimaal gebruik van jouw ruimte

Een slaapkamer is een plek om tot rust te komen. Daarom is het belangrijk dat jouw slaapkamer ook rustig aanvoelt. Ook met felle kleurtjes en accessoires kan je dit bereiken. Zorg voor een rustige indeling: Zorg voor een logische indeling van de meubels in de slaapkamer. Plaats het bed op een centrale plek en zorg voor voldoende loopruimte rondom. Minimaliseer rommel en zorg ervoor dat de kamer een rustgevende en opgeruimde uitstraling heeft.

“Zet je slaapkamer niet te vol met kleinmeubels of accessoires: kies bijvoorbeeld 1 grote kast in plaats van 3 kleine”

Tip 2: Laat jouw slaapkamer groter ogen

Als je slaapkamer aan de kleine kant is, kun je deze optisch groter laten lijken door gebruik te maken van enkele slimme trucjes. Kies bijvoorbeeld voor lichte kleuren op de muren en het plafond, en gebruik grote spiegels om de ruimte te reflecteren. Door de gordijnen van plafond tot vloer te laten lopen, oogt jouw slaapkamer een stuk ruimtelijker. Daarnaast geeft dit ook een heel chique uitstraling!

Tip 3: Kies de juiste kleuren voor jouw slaapkamer

Natuurlijk kies jij in jouw slaapkamer kleuren die passen bij jouw persoonlijke stijl. Hou je van gewaagd en kleurrijk? Of ben je juist fan van de lichte tinten? Het kan allebei! Wel is het belangrijk om hiernaast ook rekening te houden met jouw ruimte.

Kleuren hebben een grote invloed op de sfeer in een slaapkamer. Kies voor rustgevende en kalmerende kleuren, zoals zachte pasteltinten, neutrale kleuren of koele blauwtinten. Deze kleuren dragen bij aan een ontspannen en vredige omgeving die bevorderlijk is voor een goede nachtrust.

Heb je grote ramen of veel lichtinval? Dan heb je ook zeker de optie om te kiezen voor juist wat donkere kleuren. De lichtinval neutraliseert de donkere tinten en zorgt ervoor dat jouw slaapkamer alsnog fris oogt.

“Ga je voor een slaapkamer in hotelsfeer? Kies dan júist voor donkere kleuren!”

Tip 4: Voeg groen toe

Planten kunnen een geweldige toevoeging zijn aan elke slaapkamer. Ze zuiveren de lucht, creëren een gevoel van frisheid en voegen een vleugje natuur toe. Kies voor planten die passen in omgevingen met weinig licht, zoals bijvoorbeeld varens of sanseveria’s. Groen is een hele rustgevende kleur en laat dat nu juist zo belangrijk zijn in een slaapkamer.

Tip 5: Kies de juiste verlichting

Verlichting speelt een cruciale rol bij de slaapkamer inrichting. Gebruik een combinatie van algemene verlichting voor helderheid, sfeerverlichting voor een warme gloed en leeslampjes bij het bed voor functioneel licht. Dimbare lampen zijn een perfecte oplossing. Hierbij kan je de lichtintensiteit en sfeer in de kamer altijd aanpassen naar het moment.

Advies nodig?

Onze experts staan voor je klaar met advies op maat voor jouw slaapkamer inrichting. Heb je hulp nodig  bij het kiezen van het perfecte bed of matras? Of kom je er ondanks het lezen van onze tips nog steeds niet uit hoe jij je slaapkamer wil inrichten? Maak een afspraak met een van onze slaapexperts of interieurstyliste!

Persoonlijk interieuradvies