15.000m² wooninspiratie Service zit in ons DNA Klanten beoordelen ons met een 9.0
Sluiten

5 tips om je woonkamer groter te laten lijken

Door Sara
07/05/2024
5 tips om je woonkamer groter te laten lijken

Heb je een compacte woonkamer? En weet je niet hoe je deze zo inricht dat hij groter oogt? Wij hebben 5 tips voor je op een rijtje gezet die helpen om je zithoek ruimtelijk in te richten.

Tip 1: licht, lichter, lichtst

De sleutel om je woonkamer groten te laten ogen is het gebruik van licht. Natuurlijk pak je dit direct groots aan met het gebruik van lichte kleuren op de muren van je woonkamer, maar vergeet ook niet het naar binnen brengen van daglicht. Ramen zijn essentieel om natuurlijk licht binnen te laten stromen en een gevoel van openheid te creëren. Plaats daarnaast spiegels aan je muur om dit licht te laten reflecteren, waardoor de kamer ruimer lijkt. Deze combinatie maximaliseert niet alleen de ruimte, maar geeft ook een gevoel van frisheid en openheid aan je woonkamer.

Tip 2: grote meubels

Om je kleine woonkamer zo ruim mogelijk te laten lijken, is het gebruik van grote meubels een must. Door te kiezen voor statement meubelstukken, zoals een royale hoekbank in plaats van een 3-zitsbank en fauteuil, oogt de ruimte minder vol en rommelig. Let er hier wel bij op dat de meubels niet te dicht op elkaar of de muur staan, want dit kan juist wel een vol effect geven.

Tip 3: meubels met een open uitstraling

Een andere manier om je woonkamer ruimtelijker te maken, is het gebruik van meubels die een open uitstraling hebben. Hierdoor wordt het zicht in de ruimte minimaal beperkt wat ervoor zorgt dat hij groter oogt. Denk hierbij aan een hoekbank op pootjes, een fauteuil zonder armleuningen, kasten op pootjes en een salontafel met een open onderstel.

Tip 4: less = more

Erg belangrijk voor de mate van ruimtelijkheid is het aantal spullen in je woonkamer. Hierbij geldt: less is more! Maak daarom keuzes in wat je écht nodig hebt. Maak hierbij slim gebruik van meubels die voor meerdere doeleinden te gebruiken zijn, zoals een bijzettafeltje die je ook als krukje kunt gebruiken wanneer er visite over de vloer komt. Beperk ook het aantal accessoires. Kies je favorieten uit en laat die eruit knallen, zoals kleurrijke kussens, royale wanddecoratie of een gave vaas.

Tip 5: de hoogte in!

Wat ook zorgt voor een open uitstraling van je woonkamer, is het benutten van de hoogte van de ruimte. Plaats bijvoorbeeld een hoge, open stellingkast tegen de muur of hang je lijsten en planken wat hoger op. Zo wordt de aandacht de hoogte in getrokken, waardoor de ruimte optisch groter lijkt.

Persoonlijk interieuradvies

Ben jij ook toe aan een nieuw interieur, maar weet je niet precies hoe je dit moet aanpakken? Maak nu een afspraak met onze interieurstyliste Janin en maak samen jouw woondromen werkelijkheid!

Interieuradvies Jansen Totaal Wonen Janin